Kapcsolási rajzokRajz feltöltésVendégkönyvFórumStatisztikaElérhetőségek
 
 
URBÁN Quad 405 teljesítményerősítő
Ezen rajz eddigi megtekintői: 24276 fő
(2008.08.27 -óta)


Értékelje ezen rajzot 5 -ös skálán:A rajz feltöltője:Zolee
A feltöltő e-mail címe:legradi.zoltan@freemail.hu
A feltöltés ideje:2008.08.27 - 20:12:53

A QUAD-405 a '80-as évek csúcsminőségű erősítőinek egyik legismertebb reprezentánsa. Még ma sem veszített semmit a népszerűségéből; sokak szemében "etalon" az erősítők között! Ez indokolta, hogy a műveletierősítő-technológiában született újdonságokat felhasználva újra foglalkozzunk vele. A kapcsolás tekintetében nem alkottunk újat, csupán apróbb módosításokat eszközölve még tovább javítottuk az erősítő paramétereit. Ennek megjelelően az eredeti áramkör leírása, amely a Rádiótechnika 1981/5-7. számaiban olvasható, nem sokat változott, az továbbra is felhasználható. Az alábbi írás az említett cikksorozat kivonata, mivel most nem az elméleti alapokra, hanem a gyakorlati munkára helyeztük a hangsúlyt.

Észrevételek:
Javítással kapcsolatban annyit, hogy ha a Quad rendesen össze van rakva és minden alkatrész jó, akkor "pöccre indul"! De ha bármi akárcsak egy ellenállás vagy egy kondi rosszul van beültetve akkor, a hiba felfedezése szinte lehetetlen.

Tuningolási lehetőségek:
A Quad +/- 10% -os alkatrészekből épül fel így lehetővé tesz kicsivel nagyobb tápfeszt. (Mareczé +/- 56V DC -ről üzemel) De persze ebben az esetben nem árt ha a trafónk tud 450 -500VA -t! (ez nem fog a hangminőség rovására menni, és nem árt picit túlméretezni a trafót ha erősítőt építünk) 56V tápfesz esetén a kimenő teljesítmény kb. 120W Sinus (2× mivel általában kettőt szoktunk belőle építeni h sztereó erősítőt kapjunk...)


Fizetett hírdetések!(részletekért írj üzenetet)

Amennyiben az oldal elnyerte tetszésed, kérlek ADAKOZZ a fennmaradás érdekében a PayPal rendszerén keresztül egy tetszőleges összeggel! Köszönjük!
Mellékelt dokumentumok:

Teljes dokumentáció

Megépített árakmör

Quad 405 története a kezdetektől


Az oldalon szereplő áramkör megépítése során bekövetkezett bármiféle balesetért az oldal szerkesztője, és a feltöltők semmiféle felelőséget nem vállalnak!

HOZZÁSZÓLÁSOK:kary

2009.08.04
12:28:42


én is megépittetem belőle nagyon sokat de némelyikkel volt némMosolyMosolyi gond mondjuk úgy hogy hajlamos volt a gerjedésreMosoly
alkatel

2009.07.22
02:51:03


Tisztelt Urban ur. Ilyen egy tokeletes dokumentacio es bemeresi segedlet. En is megepitettem ugy 20 eve es tokeletesen mukodott.


 
 
 
 

Amennyiben az oldal elnyerte tetszésed, kérlek ADAKOZZ a fennmaradás érdekében a PayPal rendszerén keresztül egy tetszőleges összeggel! Köszönjük!

Készítette: Légrádi Zoltán
Minden jog fenntartva 2008 ©